Wie zijn wij

 SAC is een onafhankelijke, Nederlandse non-profitorganisatie die volledig op vrijwilligers draait.
Met ruim dertig enthousiaste mensen zetten we ons in voor kansarme kinderen en jongeren in India die zonder financiële ondersteuning niet naar school zouden kunnen. We hebben een kantoorruimte  in Geldrop, Noord- Brabant. 

SAC is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).  Donateurs mogen daarom hun giften aan SAC aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. SAC heeft ook het CBF-keurmerk en behoort volgens het Centraal Bureau Fondsenwerving tot de “goede doelen“ met het laagste percentage organisatiekosten van Nederland. 

Wanneer u wilt bijdragen aan het in stand houden van onze organisatie, klik dan op onderstaande button:


Hoe SAC ooit begon…

Stichting Actie Calcutta vond zijn oorsprong in 1968 toen een Amsterdamse textielfabrikant - op zakenreis door Azie - onder de indruk raakte van het werk van Moeder Teresa in Calcutta. Ter plekke besloot hij om de financiële zorg voor 6 kinderen op zich te nemen en daarvoor regelmatig geld over te maken. Terug in Nederland vond hij een aantal zakenrelaties bereid om eveneens Indiase kinderen te sponsoren. Dat was het begin van de sponsorschappen van SAC! De officiële oprichting van de stichting vond plaats in 1974.
 

Bestuur:

Joke Jansen, voorzitter
Theo Huberts, secretaris
Wim de Jongh, penningmeester
Mieke Hillenaar, kindsponsorschappen
Leendert Hoogendam, bureauzaken
Nel Suerink, marketing & communicatie