SAC BESTAAT AL 50 JAAR!

Kom ook naar ons jubileum op zaterdag 5 oktober 2024 tussen 11.00 en 16.00 uur.  
Programma: Indiase danseres, lezing over onderwijs in India, films over de resultaten van SAC in drie van de armste deelstaten, hapjes uit de Indiase keuken en kinderactiviteiten. 
Adres: Tournooiveld 10, Geldrop. 

Laat even weten dat je komt!  (M: office@actiecalcutta.nl)

Steun ook ons Jubileumproject

 

Jubileumproject

Voor ons jubileum hebben wij gekozen voor 5 onderwijscentra die aangestuurd worden door het Social Development Centrum ABSK in Burdwan waarmee wij al jaren samenwerken. Ze liggen rondom de stad Burdwan in de deelstaat West-Bengalen. Dit soort onderwijscentra zijn erg belangrijk voor kinderen in de arme regio’s van India. Dorpskinderen leren daar de officiële taal van de deelstaat waarin ze wonen. Voor de deelstaat West-Bengalen is dat het Bengaals. Bengaals is de officiële taal die op overheidsscholen en bij overheidsinstellingen in West-Bengalen wordt gebruikt. Kinderen in de afgelegen dorpjes spreken echter een andere taal en voor hen is het moeilijk om het onderwijs op de overheidsschool te volgen. Daarom krijgen de leerlingen in zo’n onderwijscentrum naast Bengaals ook bijles in de schoolvakken die ze vanwege dit taalprobleem niet goed kunnen begrijpen. Zo kunnen ook deze dorpskinderen uiteindelijk hun schooldiploma halen!

Voor deze vijf onderwijscentra rondom Burdwan met elk een looptijd van 3 jaar zijn de totale kosten begroot op € 47.000, -